به بررسي ويژگي هاي مختلف حج بر اساس چهل حديث از معصومان: مي پردازد. پيشوايان معصوم: و اولياي دين، راهنمايي ها و سفارش هايي را درباره مناسک، احکامِ اعمال و آثار اين سفر معنوي، مطرح کرده اند که گزيده اي از آنها در قالب سنت حسنه گردآوري «چهل حديث»، همراه با توضيحاتي ساده و روان در اين کتاب آمده است.
به بررسي ويژگي هاي مختلف حج با بهره گيري از آيات قرآن کريم و احاديث منقول محدّثان شيعه و سنّي مي پردازد. اين اثر ترجمه «الحج و العمرة في الکتاب و السنة» است که با شيوه اي تازه از مهم ترين مسائل حج ياد مي کند.
مروري گذرا بر اسرار و معارف حج در روايات . در بردارندة برخي از اسرار و رمزهاي اعمال و مناسک حج بر اساس روايات معصومان: است.
در سه بخش به بررسي اسرار عرفاني اعمال و مناسک حج مي پردازد: بخش اوّل (حرم و اسرار عرفاني): مکه مکرّمه، اسرار عرفاني مسجد الحرام و اسرار عرفاني کعبه. بخش دوم: اسرار نوراني، معنوي و عرفاني مناسک و مواقف حج. بخش سوم: فضائل شهر پيامبر٩، مسجد الحرام و بقيع.
به بررسي ويژگي هاي اخلاقي ـ تربيتي و نکته هاي عرفاني و روح معنوي مناسک معنوي حج مي پردازد. سرّ تشريع عبادت؛ آثار اجتماعي حج؛ اسرار روحي حج؛ طي مراحل؛ مواقف؛ تمام حج و نتايج آن.
اين کتاب در روايتي گزارش گونه با تکيه بر آيات، روايات و احاديث ائمه معصوم:، اسرار و فلسفه حج، آداب و آثار معنوي آن را شرح مي دهد
به بررسي حج و زيارت از منظرهايي مانند پيوند حج و زيارت با رهبري جامعه اسلامي، فلسفه زيارت و مشروعيت آن، نقش تربيتي زيارت و نقش معنوي حج و زيارت و استفاده سياسي از آن در درازناي تاريخ مي پردازد.
به بررسي اسرار حج و سيره حاجيان عارف مي پردازد. اين اثر از دو مقاله نويسنده با عنوان هاي «نظام حج در اسلام» و «امنيت و قداست حرم» و چند گفتار او فراهم آمده است.
موضوع اين کتاب، شرح و تبيين اسرار و معارف دعاي عرفه، با استناد به آيات و روايات و متون ادبي و عرفاني است. اين اثر دو بخش اصلي دارد: 1. «عرفه روز نيايش»2. «عرفات سرزمين عشق»
اين کتاب در يازده بخش اخلاق و سيره پيامبرگرامي اسلام9 را در ابعاد مختلف بررسي کرده و در هر بخش از منظرهاي گوناگون از روش پيامبر گرامي اسلام9 درسهاي اخلاقي و روش زندگي استخراج کرده است
به بررسي اهميت و ارزش حج و نکات اخلاقي اعمال حج و آداب مناسک آن مي پردازد. کتاب به انگيزه ايجاد آمادگي معنوي و روحي در حجاج و معرفت بيشتر آنان به اعمال و مناسک حج تدوين شده است.
جُنگي از آداب عرفاني حج برپايه دستورالعمل ها و ارشادات عارفان و پيشوايان دين است. نويسنده اين اطلاعات را در قالبي عرفاني و دل پسند و آميخته با آيات و روايات و اشعار عرضه کرده است.
به بررسي تاريخ مکه و مدينه و شناساندن بناها و اماکن و ديگر آثار تاريخي اين دو شهر مي پردازد. انگيزه نويسنده، معرفي اين آثار و اماکن به زائران خانه خداست.
جُنگي از احکام، مسائل و اطلاعات مختصري درباره مناسک حج و عمره است. نخست از اهميت و فضيلت و آداب سفر حج سخن مي گويد؛ سپس سرگذشت سرزمين مکه و داستان زندگي ابراهيم و اسماعيل و نياکان پيامبر٩ و تاريخ کعبه را ياد مي کند.
حج، يكي از مناسكي است كه امام خميني به عنوان ظرقيتي عظيمي بدان مي نگريست، چرا كه از نظر ايشان، قدرت و وحدت، تعامل و همدلي و آگاهي از اوضاع سرزمين هاي اسلامي
به بررسي ويژگي هاي سياسي حج مي پردازد. حج در جرگه آيين هاي عبادي ـ سياسي اسلام، از کانون هاي قدرت زا و اهرم هاي انتقال نيرو است که مي تواند قدرت لازم را براي جهاني کردن رسالت اسلام و رهايي مسلمانان از سلطه استکبار جهاني پديد آورد.
به بررسي برخي از ويژگي هاي سياسي حج مي پردازد. برائت از مشرکان از اجزاي تفکيک ناپذير آيين عبادي ـ سياسي حج ابراهيمي است که اين کتاب در تبيين مباني ديني و سياسي آن اصل انکارناپذير مي کوشد.
نويسنده کوشيده است باتوجه به ديدگاه هاي فرقه هاي مختلف، عقلي و شرعي بودن توسل را ثابت کند و به برخي از شبهات و سؤالات نيز در اين باره مي پردازد.