
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: مدت سفر زائران حج 1402 حدود 30 تا 42 روز بسته به زمان تشرف حجاج است و آنهایی که سوم یا چهارم خرداد ماه وارد عربستان میشوند، مشمول افزایش طول سفر خواهند شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، سیدعباس حسینی در حاشیه همایش آموزشی- توجیهی زائران حج تمتع 1402 استان تهران که با حضور هزاران زائر بیت الله الحرام در استادیوم 12 هزار نفری آزادی برگزار شد، درباره برنامهریزیهای صورت گرفته درخصوص تغذیه و اسکان زائران حج به خبرنگاران گفت: ما در حوزه اسکان با ورود به مناطق جدید و مناطقی که دسترسی آسانی به حرم در مکه داشتند، توانستیم بخشی از هزینه مسکن را مدیریت کنیم و موجب کاهش هزینه زائرین شویم.
وی ادامه داد: مدت سفر امسال حدود 30 تا 42 روز بسته به زمان تشرف حجاج است و آنهایی که سوم یا چهارم خرداد ماه وارد عربستان میشوند، مشمول افزایش طول سفر خواهند شد.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه گفت: کشورهایی که بیش از 30 هزار نفر زائر دارند، عملیات رفت حجاجشان 30 روز به طول میانجامد، ایران نیز در زمره آن کشورهاست و عملیات رفت حدود 30 روز خواهد بود. عملیات بازگشت حجاج نیز از 14 تیرماه آغاز و سوم مرداد پایان مییابد.
وی با بیان اینکه 87 هزار و 550 نفر زائر درقالب بیش از 570 کاروان به حج اعزام خواهند شد، اظهار کرد: عوامل اجرایی به نسبت سال های گذشته کاهش یافته است.
حسینی همچنین درباره از سرگیری سفرهای عمره با توجه به توافقات صورت گرفته با عربستان، گفت: سفر عمره به تصمیماتی که دولت در آینده اتخاذ خواهد کرد، بستگی دارد.
بر اساس این گزارش، غلامرضا رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز در حاشیه این همایش، با بیان اینکه 90 هتل در شهرهای مکه و مدینه در اختیار حجاج ایرانی خواهد بود، اظهار کرد: علت تفاوت و افزایش قیمت سفر حجاج ناشی از نرخ ارز و تفاوت سطح کیفی هتلهاست و اینکه 90 هتل مشابه در مکه و مدینه پیدا کنیم، امکان پذیر نیست به همین دلیل اختلاف سطح و کیفیت هتلها باعث اختلاف قیمت شده است و سایر خدماتی که به حجاج ارائه میشود، یکسان است.
وی درباره تدابیر اندیشیده شده درباره انتقاداتی که سال گذشته از سوی برخی زائران درباره تغذیه مطرح شده بود، گفت: سعی شده است به ذائقههایی که در کشور وجود دارد توجه شود به هرحال، استانها و شهرستانها با ذائقهها و سلیقههای متفاوتی غذا میل میکنند اما سعی کردهایم غذاهایی که برای عموم قابل سرو باشد، طبخ کنیم.
رضایی با اشاره به حضور حدود 600 آشپز و سرآشپز ایرانی و محلی، در آشپزخانههای مرکزی گفت: 4 آشپزخانه مرکزی و صنعتی در اختیار سازمان حج و زیارت در عربستان است که غذا را به صورت متمرکز طبخ و توزیع میکنند.