به گزارش لبیک به نقل از فارس کنون که حدود هشت ماه تا عملیات حج تمتع باقی مانده است، مسؤولان هزینه ارزی حج تمتع را حدود ۵ هزار دلار برای هر زائر اعلام کردهاند. در سالهای گذشته این هزینه بین سه هزار تا سه هزار و ۲۰۰ دلار بود. بر همین اساس، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفته است که پیشبینی میکنیم در حج سال آینده هر زائر ایرانی باید حدود ۱۲۰ میلیون تومان را برای حج خود در نظر بگیرد یا به عبارتی هر زائر باید روزانه برای هر روز اقامت در عربستان مبلغ ۴ میلیون تومان پرداخت کند. این امر در حالی است که امسال متوسط هزینه حج تمتع با توجه به اختصاص ارز ۹ هزار تومانی به عملیات حج ۹۹، ۴۵ میلیون تومان بود.
البته در صورتی که هزینه ارزی حج تمتع را پنج دلار هم در نظر بگیریم، با دلار ۳۲ هزار تومانی امروز، این مبلغ ۱۶۰ میلیون تومان خواهد شد. اما با احتساب هزینه ۱۲۰ میلیون تومانی حج تمتع ۱۴۰۲ با توجه به هزینه ارزی آن، به نظر میرسد مسؤولان ارز ۲۴ هزار تومانی برای عملیات حج تمتع آینده پیشبینی کردهاند.
هماکنون حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند که البته تعداد قابل توجهی از آنها زمان ودیعهگذاریشان قبل از سال ۸۶ است. به همین دلیل در اولویت اعزام هستند، اما با توجه به پیشبینی بالا بودن هزینه حج در سال آینده مشخص نیست که همه سهمیه ایران برای حج تمتع تکمیل شود یا همچون امسال، سازمان حج و زیارت مجبور است چندین بار اولویت جدید اعلام کند.
البته دولت سیزدهم برای کاهش هزینه حج تمتع باید تدابیری اتخاذ کند تا زائرانی که بیش از ۱۵ سال مبلغی را برای حج تمتع سپردهگذاری کردهاند، متضرر نشوند و بتوانند بعد از سالها انتظار به این سفر معنوی مشرف شوند که در این رابطه باید منتظر نرخ ارز اختصاص یافته به عملیات حج تمتع و تصمیم عربستان برای سهمیه نهایی کشورمان باشیم.
به گزارش فارس، حج تمتع با شیوع کرونا با تصمیم سعودیها متحول شد؛ به طوری که در نخستین سال شیوع کرونا فقط حدود ۱۰ هزار نفر و در دومین سال کرونا حدود ۶۰ هزار نفر از ساکنان عربستان توفیق حاجی شدن داشتند. اما امسال که سومین سال شیوع کرونا در جهان بود، عربستان با تشرف یک میلیون زائر از کشورهای مختلف موافقت کرد که البته ۸۵ درصد زائران از کشورهای دیگر بودند که در نهایت تعداد حجاج به کمتر از ۹۰۰ هزار نفر رسید.